Konfekt med nougat og marsipan – perfekt til jul🌲

Konfekt med nougat, marsipan og valnøtter

Hjemmelaget konfekt med nougat, marsipan og valnøtter❤

I helgen lagde jeg hjemmelaget konfekt, men den er dessverre nesten allerede spist opp.. Det er nesten umulig å ha det i hus. Noen småbiter her og der – og plutselig er det tomt. Det er noe med den silkemyke nougaten som gjør meg så ufattelig svak, vanlig sjokolade spiser jeg faktisk veldig sjelden. Nå har jeg gjemt den bort i håp om at «ute av øye, ute av sinn» vil fungere, men det holder nok bare til i morgen.

Dette er et must her hjemme til jul, så runde 2 må produseres en gang i desember.

Jeg strødde over litt knust polkastang for syns skyld, men det kunne jeg nok ha droppet..😉

For å lage hjemmelaget konfekt trenger du:
  • 250 g nougat
  • 400 g marsipan
  • Valnøtter
Fremgangsmåte:

Dekk en liten form med bakepapir. Jeg pensler formen med litt olje for at papiret ikke skal krølle seg.

Smelt nougaten over vannbad. Del marsipanen i 3 like deler og kjevle den tynt ut. Jeg kjevler marsipanen mellom to brødposer/fryseposer (som er delt opp langs sidene), da er det lett å løsne den selv om den er løvtynn.

Start med å legge 1 lag marsipan først. Jeg brukte «avskjæret» til å dekke små hull og ujevnheter.

Deretter stryker du 1/3 av nougaten tynt utover marsipanen.

Så gjør du det samme med de neste lagene. Avslutt med å legge valnøtter på toppen. Jeg legger dem ganske tett. Sett formen i kjøleskapet i 1 times tid (eller lenger) før du kutter opp konfekten i biter. Nå blir valnøttene nærmest som en mal for få en perfekt munnfull – 1 valnøtt for hver bit.

Altså – dette er farlig godt!

Oppbevares i en fin krukke eller skål.

 

Der har du altså verdens enkleste og beste konfekt! Perfekt som vert/vertinnegave er den også. Sist gang jeg skulle gi det bort mistet jeg krukken i trappen – og den knuste. Det var skikkelig nedtur.

Neste innlegg blir selvsagt også med tema jul – da får du oppskriften på en veldig god juledrink🍸.

Ha en fin uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *