Vinflasker, lysestaker og julestemning i november🍾

Vinflasker som enkelt gjøres om til lysestaker

Vinflasker kan enkelt gjøres om til flotte lysestaker til jul❤

Hei, kjære lesere!

Så har altså julen sneket seg innpå her🌲. Ja, jeg vet det er skammelig tidlig i enkeltes (eller manges) øyne, men jeg er altså bare så glad i førjulstiden at jeg ikke klarer å la det være.

Det er ikke så mye som er gjort (selv om sønnen min sa «ja, her er det allerede ferdig pyntet til jul»), men det er akkurat nok til at jeg står opp med et smil hver morgen.

Det aller første som snek seg inn var et bittelite tre som jeg satt i en vase, men da var det gjort. Det ble litt mer julepynt, pinnekjøtt og julemusikk, og dermed var julen offisielt i gang🎅

På lørdag lagde jeg disse koselige lysestakene av noen prosecco-flasker som jeg har tatt vare på for å lage nettopp disse🍾

Glasset på vinflaskene er mønstrete, og jeg synes de er skikkelig fine. Og med litt rognebær og litt furu ble de enda finere!

Det eneste du må gjøre er å fjerne etiketten på vinflaskene. Jeg satt flaskene i vann en liten stund først, da er det enklere å fjerne det.

Noe av limet satt igjen på den ene flasken, men jeg tok meg ikke tid til å fjerne det. Litt lat der, men men. (Jeg ville egentlig bare høre på julemusikk og fortsette å pynte.)

Uansett; jeg la noen rognebær i vinflaskene før jeg puttet oppi et par små grener med furu. Deretter gjentok jeg prosessen. Dette for at ikke alle bærene skulle flyte opp når jeg fylte i vann. Ble det ikke koselig?

Her står du jo fritt til å putte oppi det du vil. Det vil sikkert bli skikkelig fint med eukalyptus også!

Vinflasker med furu og rognebær<3

På søndag fikk jeg middagsbesøk, og da ble det pinnekjøtt med fullt tilbehør. En skikkelig julemiddag i manges øyne, men siden vi spiser ribbe på julaften, synes jeg det er helt innafor😉

I neste innlegg tenkte jeg å legge ut oppskriften på verdens enkleste konfekt. Det er et must her hjemme, hvis jeg ikke lager det blir det ikke ordentlig jul for barna. Ja, sånn er det med tradisjoner❤

For litt ytterligere inspirasjon kan du sjekke ut dette innlegget jeg skrev i fjor. Det er det minste pepperkakehuset jeg noen gang har laget!

Håper du får en fin uke videre!

4 thoughts on “Vinflasker, lysestaker og julestemning i november🍾”

  1. Så fine de flaskene ble. 🤗 Skal ha jentekveld en av de første helgene i advent. Forslag til en skikkelig (stor og god) velkomstdrink? Har sjekket oppskriftene dine og heller mot en Moscow Mule..

    1. Så koselig at du synes det<3
      Moscow Mule er noe nesten "alle" liker, så det har jeg hatt som aperitif flere ganger. Hva slags drinker liker du selv, søte eller syrlige? Jeg synes også at White Russian er en god drink, med knuste polkastenger rundt kanten på glasset blir det ganske julete:) Her kan du bruke soyamelk, vanlig melk eller fløte. Men det er kanskje en litt for tung velkomsdrink? Ellers kommer et innlegg om juledrinker om ikke så lenge. Ha en fin dag, Maja<3

      1. Takk for hyggelig svar. 🙂 Jeg heller definitivt mot syrlig framfor søtt. Skal følge med framover og gleder meg til juledrinkene. 🤶🍸Fortsatt god helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *