Halloween-dekor; popcorn med farget sjokolade🍿

Halloween-dekor: popcorn med farget sjokolade

Halloween-popcorn med farget sjokolade

Hei, og god søndag!

Jeg vet ikke hvor mange av dere som pynter til Halloween, men det er i alle fall noe jeg har gjort de siste 20 årene. Datteren min har bursdag den 30. oktober🥂 (30 år på onsdag, hipp hipp<3), og derfor har det nærmest vært en selvfølge at hun skulle ha Halloween-bursdager. En tradisjon jeg kanskje ikke var så glad for i starten (nytt og ukjent), men nå pynter jeg selv om barna ikke bor hjemme..

I år har jeg bestemt meg for å pynte med noe nytt, nemlig popcorn med oransje og sort sjokolade. Det ser temmelig ekkelt ut, i alle fall den sorte, og det er jo hele poenget;) Det er enkelt – og du trenger kun 3 ting: sjokolade, kremfløte og konditorfarge. Ellers er det selvsagt mulig å bruke ferdig farget sjokolade, men det er unødvendig dyrt, og heller ikke veldig tidsbesparende!

Den sorte varianten er laget av mørk kokesjokolade og sort konditorfarge.

Mens denne varianten er laget av hvit kokesjokolade og oransje konditorfarge

Ganske dekorativt til Halloween, synes du ikke?

Halloween-popcorn med farget sjokolade

For å lage Halloween-popcorn trenger du:
  • 200 g kokesjokolade (hvit eller mørk, avhengig av ønsket farge)
  • 1 dl kremfløte
  • Konditorfarge

Fremgangsmåte Halloween-popcorn:

Pop ønsket mengde popcorn og legg dem utover et stekebrett med bakepapir. Finhakk kokesjokoladen. Varm opp fløten og trekk den til side før du har i  konditorfarge. Rør om og ha i sjokoladen. Hvis sjokoladen klumper seg kan du sette kjelen raskt tilbake på platen, men pass på å ikke ha på for høy varme, da brenner det seg. Ta på deg plasthansker før du heller sjokoladen over popcornet og blander godt med hendene slik at alt får litt farge. Dryss gjerne over litt havsalt til slutt, det blir skikkelig godt! Settes kjølig til sjokoladen har stivnet.

Så er det bare å pynte etter kunstens regler. Jeg har plukket forskjellige blader og pyntet med noen tørre grener. Gresskaret skal jeg spraye med sølvfarge, i tillegg tror jeg at jeg skal male/spraye en del blader etter at de har ligget i press. Eller kan du hente litt høstinspirasjon her.

Håper du fikk litt inspirasjon til Halloween:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *