Pasjonsfrukt-drink med sitron og vodka – perfekt aperitif🌸

Velkomstdrink med pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt, sitron og vodka – tilsammen blir det en perfekt velkomstdrink🌸

Hei, og god søndag!

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på av mine favoritter – nemlig denne søte, syrlige og friske pasjonsfrukt-drinken. Den er perfekt som en velkomstdrink – elegant og utrolig god! I utgangspunktet hadde jeg tenkt å dele den tidligere, men den er like fin å servere på denne tiden!

Det eneste som tar litt tid er å lage pasjonsfrukt-sirupen, men når du først har gjort det går det i en rasende fart😅

For å lage pasjonsfrukt-sirup trenger du:
  • 5 pasjonsfrukt
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
Fremgangsmåte:

Del pasjonsfruktene i 2 og skrap ut fruktkjøttet. Ha det i en kjele sammen med vannet og sukkeret. Dette skal koke på middels varme til alt sukkeret er oppløst. Skru deretter varmen ytterligere ned og la det småkoke i 20 minutter. Trekk kjelen til side og la sirupen avkjøles. Når den er ferdig avkjølt siler du sirupen og har den over i et rent glass med kork eller lokk og setter den kjølig. Du kan selvsagt bruke sirupen med frøene, men personlig synes jeg ikke noe om å tygge på dem mens jeg nyter drinken..

Til selve drinken, 1 glass:
  • 4 cl vodka
  • 3 cl pasjonsfruktsirup
  • 2 cl ferskpresset sitronsaft
  • 1 eggehvite
  • Isbiter
  • 1/2 pasjonsfrukt til garnityr
Fremgangsmåte:

Ha vodka, sirup, sitronsaft og en neve isbiter i en shaker (eller glass med lokk) og rist godt til alt har blitt kaldt. Sil deretter blandingen over et glass for å fjerne isen. Ha blandingen tilbake i shakeren sammen med en eggehvite og rist dette i 20-30 sekunder. Hell over i et pent glass og pynt drinken med en halv pasjonsfrukt før servering.

Drinken er ikke bare utrolig god, den er også vakker å se på<3

Ha en fin uke!

2 thoughts on “Pasjonsfrukt-drink med sitron og vodka – perfekt aperitif🌸”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *