Fransk fiskesuppe med safran, fennikel og sitron

Fransk fiskesuppe er både sunt og godt

Herlighet for en fantastisk helg det har vært! Jeg var nesten sikker på at sommeren var over, men jammen kom den tilbake for fullt. Jeg har vært på Tjøme denne helgen, og jeg hadde ikke trodd at jeg skulle sitte i bikini ute i båten. Jeg var vel generelt ganske sikker på at det ikke ville bli noen båttur i det hele tatt, men heldigvis tok jeg feil. I tillegg har jeg badet morgen, formiddag og kveld. August – du er fin<3

Dagens oppskrift er, som nevnt over, fransk fiskesuppe. Den er proppfull av godsaker som safran, piggvar, ishavsrøye og smørflyndre. Da vet du at maten blir god, ikke sant!? Jeg lagde denne i dag, og jeg gleder meg allerede til å spise restene i morgen!

Suppen på bildene spiste jeg hos en fransk venninne tidligere i sommer, og jeg valgte å bruke disse bildene siden serviset og brikkene også er franske<3

Fransk fiskesuppe til 4 personer
  • 700-800 g fiskefilet, jeg brukte piggvar, ishavsrøye og smørflyndre
  • 1 dl olje
  • 5 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
  • 1 løk, finhakket
  • 1/2 chili, i skiver eller i mindre biter
  • 1 fennikel, skiver (del den i 2 og fjern den harde delen inni)
  • 5-6 nypoteter
  • 0,5 g safran
  • 20 g fennikelfrø
  • 2 bokser (à 400 g) tomater, avrent og most gjennom sil
  • 1,2 l fiskekraft, jeg brukte avskjær fra 1 piggvar og 1 ishavsrøye samt skall fra hummer og kreps. Anbefales!
  • Sitron
  • Salt og pepper

Fransk fiskesuppe – fremgangsmåte:

Kok potetene i lettsaltet vann til de nesten er gjennomkokte. Ta dem opp og legg til side.

Kutt opp chili, løk og hvitløk. Skjær av topp og bunn på fennikelen, del den i 2 og fjern den harde delen i midten før du deler den i biter.

Skjær fisken i ønsket størrelse.

Mens potetene koker lager du tomatbasen: Varm opp oljen i en stor kjele og surr hvitløk, løk, chili, fennikel og fennikelfrø i 1-2 minutter på middels varme. Tilsett tomatene og safranen og la dette koke på lav varme i 45 minutter. Pass på at det ikke brenner seg, rør underveis. Tilsett fiskekraften og la det få et oppkok før du tilsetter fisken og potetene. La det få et nytt oppkok før du trekker kjelen til side. Smak til med salt, pepper og friskpresset sitronsaft.

Serveres med crostini eller godt brød til.

Bon Appétit.

Ha en fin søndag videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *