Kaldhevet brytebrød – perfekt når du har dårlig tid

Kaldhevet brytebrød med kefir

Kaldhevet brytebrød er perfekt til helgefrokosten<3

God mandag!

Nå nærmer ferien seg med stormskritt.  Jeg teller ned dagene til sol og sjø i Spania, det skal bli så deilig med varme og late dager, lange blafrende kjoler og Gambas al pil pil til lunsj. Vi tenker å ta oss en dagstur til Tanger (Marokko) for å gå på markedet som bugner av krydder og eksotisk mat, det må jo være enhver matbloggers drøm!

Kaldheving

I dag skal jeg som nevnt dele oppskriften på kaldhevet brytebrød. Kaldheving er en teknikk som går ut på å lage deig med kald væske (vann eller melk/kefir) og la den heve kaldt over natten (eller lenger om du vil). Du bruker mindre gjær en ellers, noe som gjør at det blir mindre gjærsmak. Jo lenger tid du vil at deigen skal heves, desto mindre gjær tilsetter du. Ikke la deigen stå lenger enn 3 dager.

Det er fort gjort å røre sammen ingrediensene, du trenger ikke å elte deigen, og når du står opp er det bare å bake ut deigen med litt med mel før du steker den. Voila!

Brytebrød med kefir som ikke trenger å heve. La det stå kaldt over natten, så er det klart til steking

Ingredienser til kaldhevet brytebrød:

For å lage ca 12 brytebrød trenger du:

 • 500 g mel, gjerne grovt og fint
 • 5 dl vann eller kefir (jeg bruker kun kefir, det gir mye god smak!)
 • 1/2 ts gjør
 • 1 ts salt

Rør sammen ingrediensene i en bolle, deigen skal være ganske løs. Legg et lokk over bollen slik at det blir helt tett og la det stå kaldt til dagen etter.

Elt ut deigen med mye mel og rull den ut til en pølse. Del den opp i 12 like deler.

Ha dem over i en smurt kakeform og legg dem slik som på bildet. Strø over litt mel og havregryn for et ekstra fint resultat.

Perfekt resultat med kaldhevet brytebrød med kefir

Stekes midt i ovnen (forvarmet) på 225 grader varmluft i 15-18 minutter, eller til de er fine og gyldne.

Disse rundstykkene ble så gode på smak, jeg anbefaler virkelig å bruke kefir selv om du ikke liker det til vanlig.

Oppskrift kaldhevet brytebrød med kefir

Så er det bare å nyte frokosten:)

Ha en fin uke!

4 thoughts on “Kaldhevet brytebrød – perfekt når du har dårlig tid”

 1. Trodde jeg la igjen en kommentar på det forrige innlegget ditt, men kanskje jeg glemte å trykke publiser? 😏 Skal si du fant noen flotte skatter. Viktig med gjenbruk!
  Og dette brytebrødet ser kjempegodt ut!

  1. Hei, Maja! Beklager sent svar, jeg har gått på en aldri så liten feriesmell:0
   Håper du har en fin ferie, ble den i Norge?
   Ha en fortsatt fin sommer<3

   1. Hei. Så hyggelig å se at du er i «farta». Nå er det tid for å senke skuldrene og la humla suse – det trenger vi sannelig. Ja, vi har vært i vakre Norge, det ble nordvestlandet en uke med svært skiftende vær. Bodde i et koselig lite hus der det var nydelig utsikt, så det var helt OK med noen innedager. Så ble det noen fantastiske turer når tåka lettet og regnet ga seg. Avsluttet med en nydelig og avslappende uke i finvær hjemme på Østlandet. 😀 Håper du har en fin sommer. 🌺

    1. Så deilig, det er ingenting som slår sommer-Norge<3 Godt å høre at du har hatt en fin sommer<3

     Jeg har hatt litt problemer med Mac-en og med en oppdatering, derfor har det ikke vært noen aktivitet her på bloggen:( Hadde noen problemer i fjor også, det var visst flere enn meg som gikk på en feriesmell, hehe. Men nå har jeg fått orden på det meste, så nå blir det oppdatering på bloggen til helgen. Tusen takk for at du fortsatt er innom, det setter jeg stor pris på<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *