Bruschetta-pizza til lunsj, middag eller nattmat

Bruschetta-pizza med tomater og mozzarella til lunsj, middage eller nattmat

Bruschetta-pizza med tomater og aubergine – det er så godt!

Hei, og god søndag!

Håper dere har hatt en fin påske – enten det var hjemme eller på fjellet. Jeg hadde noen helt fantastiske dager på Vestlandet, og det var trist å reise derfra. Jeg skulle ønske brødrene mine bodde litt nærmere (lillebror bor som nevnt i Ulvik og storebroren min bor i Vesterålen), men heldigvis har de bosatt seg på vakre steder som jeg er så heldig å få besøke. Dette bildet tok jeg den dagen jeg reiste, har du sett noe så flott. Jammen er Norge et vakkert land!

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på bruschetta-pizza. Det er ikke alltid man (i alle fall ikke jeg) har ork til å lage hjemmelaget pizza, og da er dette rett og slett genialt. Det er superenkelt og raskt å lage, det er like godt til lunsj som til middag (i går hadde jeg det både til frokost og til nattmat, sånn går det når man har gjester, hehe), og du kan lage utallige varianter av den. Du kan bruke grovbrød, bytte ut tomatene med beter eller brokkolini og/eller bytte ut mozzarellaosten med vegansk ost. You name it. Jeg brukte aubergine for å få noe å «bite» i, men foretrekker kun tomater og pesto. Det blir nesten som caprese, en av mine italienske favoritter<3

For å lage bruschetta-pizza trenger du:
  • Landbrød, surdeigsbrød eller et grovere brød hvis du ønsker
  • Tomater
  • Mozzarella
  • Hvitløk
  • Pesto, jeg lagde ramsløkpesto. Oppskrift på pesto finner du her
  • Aubergine, beter, squash eller andre grønnsaker
  • Eventuelt prosciutto eller annen skinke hvis du ønsker proteiner
  • Salt og pepper

Jeg brukte landbrød.

Hvis du skal bruke aubergine bør du ha over litt salt over dem for å trekke ut fuktigheten. Saltet fjerner også bitterheten. Strø over salt, la stå i 20-30 minutter før du tørker dem med papir eller et kjøkkenklede. Surr dem i litt olje (jeg bruker sesamolje for smakens skyld) før du bruker dem.

Fremgangsmåte:

 

Rist brødet eller ha det i en tørr panne. Når brødet er «crispy» gnir du det inn med fersk hvitløk.

Legg deretter på det du ønsker av grønnsaker før du har over mozzarellaost. Stekes i ovnen på 220 grader i ca. 10 minutter.

Ha over ønsket mengde pesto og server.

Håper det frister!

2 thoughts on “Bruschetta-pizza til lunsj, middag eller nattmat”

  1. Nok et nydelig bilde, og fristende oppskrift. 🤗 Holder på å planlegge årets sommerferie (i Norge så klart). Spennende å se hvor vi havner. Mulig Ulvik må sjekkes.. 😀

    1. Så koselig at dere planlegger norgesferie<3 Ulvik er absolutt en av mine favorittsteder, spesielt om våren! Ha en fin dag videre, Maja:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *