Eggs Benedict på røstipotet til middag – ja takk

Eggs Benedict på røstipotet

Eggs Benedict med hjemmelaget hollandaise<3

Så har vi plutselig nådd midten av mars.. Jeg skal ikke bruke bloggen til sykdomsprat og klaging, men jeg har fått kyssesyken og har derfor ikke fått oppdatert. Så da vet du hvorfor:)

For litt over 1 år siden var jeg i Miami (som forøvrig må være et av mine favorittsteder) , og en morgen spiste jeg Eggs Benedict og røstipoteter til frokost. Det ergrer meg at jeg ikke tok bilde av retten, for det er noen ingredienser jeg ikke husker, og i ettertid har jeg tenkt mye på hva det kan være. Jeg har til og med sendt mail til hotellet vi bodde på og spurt, men har ikke fått svar, haha.

I alle fall – for en liten stund siden gjenskapte jeg frokosten som middag – og det funket så bra! Enkelte ganger vil jeg ha noe kjapt og lettvint til middag, andre ganger vil jeg bruke litt tid. Dette er en rett som tar litt tid fordi det er en del forskjellige ting som skal gjøres, men ikke så lang tid at det ikke er verdt det. Og denne retten er like god til frokost, lunsj og middag – prøv den<3

For å lage Eggs Benedict og røstipoteter trenger du:
  • Egg
  • Smør
  • Edikk
  • Sitronsaft
  • Poteter
  • Kalkunbacon (evt skinke)
  • Salt, pepper og cayennepepper
  • Friske urter og spirer
Røstipoteter:

Du kan bruke hvilke poteter du vil. Jeg brukte bakepoteter, og beregnet 1 potet til hver. Riv potetene på et rivjern. Sørg for å presse ut så mye væske som du klarer. Salte og pepre og bland godt.

Ha litt smør i en stekepanne, middels varme.

Ta en stor skje av blandingen og ha i pannen. Form potetene i den fasongen du ønsker, jeg ville ha den rund. Stekes til de er gyldne og brune, ca. 4-5 minutter på hver side. Noen velger å koke potetene litt først for å være sikre på at de blir gjennomstekt. Legg dem på papir når de er ferdige.

Hollandaise:
  • 3 eggeplommer
  • 175 g smør, jeg bruker meierismør
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss kald vann
  • 1 klype salt

 

  • 2 ss kaldt smør
  • Salt og pepper
  • Evt et lite dryss cayennepepper, det liker jeg<3
Fremgangsmåte:

Smelt 175 g smør og sett det til side for å avkjøles. Smøret skal være lunkent når du sper med det.

Ha eggene i en tykkbunnet kjele. Pisk eggene kraftig før du tilsetter en klype salt, sitronsaft og kaldt vann. Pisk videre før du tilsetter 1 ss smør. Nå kan du sette kjelen på platen, lav-middels varme. Rør hele tiden til du ser at eggene begynner å tykne. Her gjelder det å passe på varmen, hvis temperaturen blir for høy får du en form for eggerøre, og det vil du ikke ha. Når blandingen har begynt å tykne trekker du kjelen til side og tilsetter ytterligere 1 ss smør og rører godt. Og så kan du begynne spe med det lunkne smøret. Det skal tilføres i en tynn stråle – som når du lager majones – mens du hele tiden rører godt. Ikke bruk det hvite bunnfallet, kun smøret. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt mer sitronsaft hvis det trengs. Selv liker jeg at den er litt spicy, så jeg pleier å ha i en bitteliten klype med cayennepepper – nam.

Kalkunbacon:

Stekes i panne på middels varme til det er crispy.

Posjert egg:
  • Egg, beregn 1-2 til hver person
  • 1 liter vann
  • 1 ss eddik
  • 1 ss salt
Fremgangsmåte:

Knekk eggene og ha 1 egg i hver sin kopp (dette for at det skal være lettere å senke egget ned i vannet).  Kok opp vann, salt og eddik. Senk varmen så det ikke fosskoker og rør rundt slik at du får en liten «virvelvind»  i vannet før du lar egget/eggene gli forsiktig ned, et og et om gangen. Du kan fint posjere opptil 4 egg samtidig. La eggene trekke i mellom 3 til 4 minutter. Løft eggene ut med en stekespade eller en hullsleiv og legg dem på et papir.

Legg baconet eller skinken på røstipoteten og ha egget opp.

Hell over hollandaisen og pynt med litt grønt. Jeg brukte finhakket gressløk og spirer.

Så der har du min variant av Eggs Benedict med kalkunbacon og røstipoteter. Velbekomme:)

5 thoughts on “Eggs Benedict på røstipotet til middag – ja takk”

      1. Skulle så gjerne ønske at flere finner fram til bloggen din. Det fortjener du! Husk å legge igjen bloggadressen din hvis/når du kommenterer andre blogger. 🙂
        Du skriver godt, tar fine bilder og inspirerer masse, så jeg håper du er frisk igjen og klar for mange fine innlegg framover. 🌺

        1. Tusen takk for så utrolig fine ord<3 Blir helt rørt, jeg! Det betyr veldig mye for meg å få slike kommentarer, det motiverer meg til å fortsette. Tusen takk igjen, Maja<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *