Epletoddy med ingefær, sitron og honning<3

Eple- og ingefærtoddy

Epletoddy med ingefær, honning og sitron

Så var det onsdag igjen. Dagen tilbringes i sengen, og da er det godt å ha et blogginnlegg klart fra før.

Julen sniker seg sakte, men sikkert innpå oss, og jammen er det desember snart. Det er nesten ikke til å tro. Desember er en hektisk måned, en måned der man ofte har gjester eller blir invitert bort i selskap eller på julebord. Det er lange dager med handling av julegaver og baking av diverse julekaker og pepperkaker med familie eller venner. Mange har travle dager på jobb før de skal på avslutninger med barna, og når helgen kommer er det sikkert en del som bare har lyst til å synke ned i sofaen med noe godt i glasset. I alle fall jeg. Og hvorfor ikke kose seg med en deilig alkoholfri epletoddy?

Jeg har som regel noen faste matvarer i kjøleskapet, og sitron, ingefær og juice er noen av dem. Jeg har også alltid honning, stjerneanis og kanelstenger liggende, og hvis du har disse tingene i hus kan du «diske» opp med denne deilige drikken!

For å lage et par glass med epletoddy trenger du:
  • 4 dl. god eplemost
  • 4 tynne skiver ingefær
  • 1 ss. honning
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • Ferskpresset sitronsaft etter smak

Fremgangsmåte:

Varm opp eplemost, ingefær, honning, stjerneanis og kanelstang på middels varme. Den skal ikke koke. Skvis saften fra 1/4-1/2 sitron, avhengig av hvor syrlig du ønsker den, og ha det i kjelen. Jeg hadde i saften fra 1/4, og synes at det holder. Smak deg frem. Blir den for syrlig øker du bare mengden av eplesaft og ev. honning. Du kan selvsagt også ha i litt rom hvis du ønsker det.

Hell toddyen over i noen fine glass, og server. Du kan sile blandingen først hvis du foretrekker det. Som du ser lar jeg den være som den er, jeg liker den litt rustikke stilen.

 

Ha en fin uke videre, og nyt dagen!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *