Chevre Cheese Balls, et vakkert tilskudd til ostefatet

Chevre cheese balls

Chevre Cheese Balls med Philadelphia ost<3

God formiddag!

Her har det vært en rolig morgen og en litt mer hektisk formiddag. Pga nye oppdateringer mistet jeg tilgangen til alle nye bilder, og det førte til litt stress. Men med litt hjelp av barna og installasjon av nye apper ble problemet løst. Puh!

I går lagde jeg noe som ble skikkelig vellykket, og hvis du er like glad i Chevre som døtrene mine, bør du virkelig prøve dette! Det er så gøy å eksperimentere med mat, finne grunnoppskrifter som jeg kan leke meg litt med, i alle fall når resultatet blir så bra som dette. Hvis det er lov å skryte litt;) Jeg serverte dette som en dessert, men tror det vil passe perfekt til ostefatet  eller som en appetizer. Bare husk å ha kjeks til, det hadde jeg glemt. Men jentene mine spiste opp alt, så det gikk greit uten, haha. Verken sønn og svigersønn ville smake, men da ble det bare mer på oss;)

For å lage Chevre Cheese Balls trenger du:
  • 200 gram Chevre
  • 150 gram Philadelphia ost
  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 3 tørkede aprikoser, finhakket
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss smør til steking
Til garnityr:
  • Honning, jeg bruker Akasie
  • Valnøtter, finhakket
  • Gressløk, finhakket
  • Tørkede tranebær, finhakket
  • Limezest
  • Klementinzest

Fremgangsmåte:

La osten stå en stund i romtemperatur før du bruker den.

Skjær av det ytterste laget av chevren før du har den i en bolle. Mos den med en gaffel før du blander den med Philadelphia osten. Sett bollen til side og finhakk løken og aprikosene. Smelt 1 ss smør og surr løken i 1 minutt i stekepannen. Tilsett finhakket aprikos og kyllingfond og surr dette i ytterligere 1 minutt. Trekk pannen til side og avkjøl blandingen.

Finhakk garnityren og ha dem i forskjellige skåler.

Når løk- og aprikosblandingen er avkjølt har du den over i bollen med ost. Bland godt sammen. Bruk 2 teskjeer eller hendene dine til å forme små ostekuler, størrelsen bestemmer du selv. Så er det bare å rulle dem rundt i det garnityret du måtte ønske. Jeg brukte forskjellig garnityr, og både jentene og jeg syntes at kulene som ble rullet i honning og valnøtter samt kulene som var rullet i tranebær (ikke honning) smakte best. Det er noe med at sødme og chevre passer best sammen. Ellers syntes vi at limezest og gressløk også var veldig godt, mens julesmaken klementin ble god, men litt kjedelig.

Serveres med kjeks eller grissini.

Håper det frister, dette skal jeg lage igjen allerede til helgen!

Chevre cheese balls
Chevre cheese balls

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *