Eggepanne med tomater og purre, perfekt til helgefrokosten

Eggepanne med tomater og purre

Eggepanne til helgefrokosten er en sikker vinner

Siden det er torsdag kan du jo allerede nå begynne å planlegge søndagsfrokosten. Det er mulig det bare er meg, men jeg liker å handle på fredagene, for da kan jeg bruke store deler av lørdagen til å kose meg med mange kopper kaffe og en lang frokost;)  Og ingenting er bedre enn helgefrokoster!

Har du prøvd eggepanne før? Denne frokosten serverte jeg i helgen, og det er en sikker vinner hver gang! Det er kjapt og lettvint, og i tillegg er det pent å se på.

For å lage eggepanne trenger du:
  • 1 boks med hermetiske tomater, jeg bruker tomater fra Mutti
  • 4-6 egg, avhengig av hvor mange personer du skal servere. Beregn 1-2 egg til hver
  • 1/2 purre, av det lyse delen
  • Salt og pepper
  • Ev. revet manchego rett før servering, det smaker utrolig godt!

Fremgangsmåte:

Stek eggene i litt olje. Egg skal stekes på lav temperatur, jeg pleier å steke dem på 4 av 9. Når hviten begynner å bli fast tar du eggene forsiktig ut av pannen og legger dem på en tallerken. Ha tomatene i pannen sammen med purre, salt og pepper. Jeg synes det er godt med masse pepper, men smak deg frem. Blandingen skal surre til mesteparten av væsken har fordampet. Ha eggene tilbake i pannen for å gi dem litt varme. Rett før servering anbefaler jeg å ha over litt revet manchego (ev. parmesan), det hever virkelig smaken. Men dette er jo en smakssak, så det er bare et tips hvis du liker ost. Server eggepannen med nystekte rundstykker eller deilig brød til.

Da er det bare å be familien/gjestene om å sette seg til bords, stekepannen setter du rett på bordet (på et underlag;) slik at de kan forsyne seg selv. Så håper jeg at gjestene dine/familien din blir like glad i eggepanne som vi er!

Håper «resten» av arbeidsuken går som en drøm. Det er veldig hyggelig å gå på jobb, men det må være lov å glede seg til helgen også:) Jeg gleder meg til i morgen, for da skal jeg pynte litt til jul.  På lørdag skal vi nemlig bake pepperkaker og drikke min absolutte jule-favorittdrikk, nemlig Vin Chaud. Oppskriften skal du få i løpet av neste uke!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *