Ceviche på fritert rispapir, en perfekt appetizer

Kveite ceviche med fritert rispapir

Ceviche; en klassiker du kan servere i et førjulsselskap

Så var det jammen blitt søndag igjen.

Håper helgen din har vært fin så langt! Denne helgen har vært sosial, innholdsrik og utrolig hyggelig. Jeg har spist både pinnekjøtt og rakfisk, så nå må jeg jammen passe på at jeg ikke blir lei av julemat før vi har kommet til desember.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift som jeg er ganske sikker på at vil slå an hos de fleste som liker fisk. Denne retten har jeg sett for meg meg etter at jeg så bilder av fritert rispapir for ganske lenge siden. Jeg tenkte at det måtte være perfekt til ceviche, og det var det! Det eneste jeg ikke hadde tenkt på var at rispapiret (selvsagt) ble bløtt av juicen, så da jeg var ferdig med å ta bilder og skulle spise de lekre bitene, så gikk det hull på et par av dem. Note to self: server dem umiddelbart.

For å lage fritert rispapir trenger du:
 • Rispapir
 • Nøytral olje til fritering
For å lage ceviche (som appetizer) til 5-6 pers. trenger du:
 • 200-300 gram kveitefilet
 • 1/2 dl limesaft
 • 1/2 dl sitronsaft
 • 1/2-1 rødløk, avhengig av hvor mye løk du liker, hakket
 • 2 tomater, terninger
 • 1/2-1 rød chili, finhakket
 • 1 avokado, terninger
 • salt og pepper
 • Finhakket koriander til servering
Fritering av rispapir:

Varm opp olje i en stekepanne, middels-sterk varme. Oljen trenger ikke å bli like varm som ved vanlig fritering. Brekk rispapiret i ønsket størrelse og ha det i oljen. Dette går veldig raskt, vær obs! Det stive rispapiret vil raskt krølle seg ved fritering, så hvis du ønsker det litt flatt kan du bruke en stekespade til å trykke det flatt i det du legger det i pannen. Jeg knotet litt i begynnelsen, noe ble brent og noe ble helt ubrukelig fordi det ble for krøllete, så prøv deg frem med 1 papir av gangen. Legg dem på en tallerken som er dekket med tørkepapir. Salt rispapiret hvis du ønsker det.

Ceviche:

Start med å presse sitron- og limesaft. Ha saften over i en liten bolle. Kutt deretter opp grønnsakene. Tomatene og avokadoen skal ha tilnærmet lik størrelse, det gir penest resultat. Som du ser slurvet jeg litt;) Løken hakkes i mindre biter og chilien skal finhakkes. Skjær kveiten i terninger (litt større enn tomatene og avokadoen) og ha den oppi bollen med lime- og sitronsaften. Dekk bollen med plastfilm  og sett den kjølig i ca. 30 min. Fisken er ferdig når du ser at kjøttet har blitt hvitt og fast.

Rett før servering har du i grønnsakene. Smak til med salt og pepper og bland godt før du legger små skjeer med ceviche på hvert papir. Du kan selvsagt servere dette som en forrett også. Da hadde jeg servert den i pene glass og hatt rispapiret ved siden av. Jeg tenker at denne mengden rekker til 2-3 personer, men jeg er alltid redd for å servere lite mat, så det kan godt tenkes at det holder til flere enn dette.

Håper det frister. Ha en fin søndag!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *