Sjokolade med pistasj- og hasselnøtter

Sjokolade med nøtter og spiselige blomster

Sjokolade med nøtter og spiselige blomster<3

Så har det rukket å bli onsdag, og vi er allerede halvveis inn i uke 46. Hver dag blir vi minnet på at julen er i anmarsj, og jeg vet at flere av venninnene mine har planlagt å begynne med pyntingen til helgen. Jeg er selv et skikkelig julemenneske, og jeg har så lyst til å begynne selv! Men jeg skal klare å vente til neste helg. Da kommer barna mine og deres kjærester hjem på juleverksted, og da må det jo være litt julepynt i heimen;)

Jeg har selvsagt begynt å tenke på julegaver. Det er så mye man kan lage selv, men det er kanskje ikke det man føler at man har tid til i en hektisk førjulstid. Men det er mye som er lett å lage, da tenker jeg på julebakst som «gaffelkaker» (dette er noe jeg lagde med min kjære danske mormor, oppskrift kommer senere), syltet buklist, syltetøy, baileys o.l. Dette er ikke er så tidkrevende eller vanskelig å lage, og det er så hyggelig å gi bort noe man har har lagt sjelen sin i. Men om du synes det blir for tidkrevende, ikke fortvil: her kommer oppskriften på en superenkel og lettvint julegave. Eller så kan du kose deg med sjokoladen selv, akkurat slik jeg gjorde på søndag<3

For å lage sjokolade med nøtter trenger du:
  • 2-3 plater med sjokolade, f.eks mørk kokesjokolade eller Valrhona for en litt mer eksklusiv variant
  • Pistasjnøtter
  • Hasselnøtter
  • Spiselige blomster
  • Rosiner eller tranebær hvis du ønsker en type «Fruktnøtt»
  • Ev. et dryss med havsalt

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen over et vannbad. Dekk en mindre ildfast form med bakepapir og hell sjokoladen over. Jeg synes sjokoladen er best når den er tynn, så personlig syntes jeg den ble for tykk da jeg brukte 3 plater. Prøv deg frem.

Skrell pistasjnøttene, pass på å få av det brune laget som ligger utenpå nøttene, det tar bort den fine grønnfargen. Del dem i to. Hasselnøttene delte jeg i 2-3 biter. Fordel ønsket mengde over den smeltede sjokoladen, og avslutt med et dryss med spiselige blomster. Jeg brukte disse fra Aukrust Gard og Urteri. Jeg fikk dem av datteren min, og synes de er så fine<3 (Ikke sponset)

Sett sjokoladen i kjøleskapet i et par timer før du brekker dem opp i mindre biter. Dette må jo være verdens søteste sjokolade! Og de blir sikkert utrolig fine i litt cellofan<3

Det var jammen årets første juletips…

Ha en fortsatt fin uke, ny oppskrift kommer på søndag!
Blogglistenhits

2 thoughts on “Sjokolade med pistasj- og hasselnøtter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *