Tiramisu med baileys og cointreau

Tiramisu med baileys og appelsinsmak

I dag skal du få oppskriften på en av mine favoritt desserter, nemlig tiramisu med baileys og sjokoladekjeks. Jeg fant oppskriften på Baileys sine nettsider for et par år siden. Jeg klarer dessverre ikke å finne den igjen, men her får du min variant med hjemmelaget baileys. Jeg har endret på noen av de opprinnelige ingrediensene, med hell, vil jeg si;) Jeg foretrekker å servere denne desserten i glass, men du kan også legge den lagvis slik som vanlig tiramisu. Da bruker du en ildfast form eller en vanlig springform.

For å lage en (mektig) tiramisu-kake trenger du:
  • 5 dl kremfløte
  • 250 gr mascarpone
  • 1 dl baileys, jeg bruker hjemmelaget, oppskriften finner du her
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ss espressokaffe, pulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 4 ss cointreau, kan ev erstattes med friskpresset appelsinsaft
  • 30-36 sjokoladekjeks, avhengig av hvilken form du bruker
  • 3-4 dl baileys til dynking (noen synes det blir for mye med 4 dl, prøv deg frem)
  • Revet sjokolade, sjokoladepulver eller appelsinzest til pynt

Start med å piske kremfløte, baileys (kun 1 dl), mascarpone, cointreau og sukker. Når den er klar tar du ut 1/3 av kremen og har den over i en annen bolle sammen med kakao og kaffe. Rør godt,  og smak til om du synes det er nok sukker. Det er mulig du foretrekker den søtere;)

Kjeksen:

Dynk kjeksene i baileysen, 3-4 dl. Hvis du synes det blir mye baileys kan du heller beregne 1-2 ss til hver kjeks. Da smaker det mindre baileys, men desserten blir fortsatt god! Dette gjør jeg når jeg legger dem i glass, da brekker jeg kjeksen i mindre biter og har 1 ss over før jeg har over kremen.

Springform eller ildfast form:

Start med å legge et lag med kjeks før du har over 1/3 av den lyse kremen. Legg deretter på et nytt lag med kjeks, dekk det med den ½ av den brune kremen, og fortsett slik til det er tomt.

I glass:

Start med 1 kjeks i biter, ha over 1-2 ss baileys,

legg på 1 lag med lys krem, deretter 1 ny kjeks, 1 lag med mørk krem og avslutt så med 1 lag av den lyse kremen.

Jeg klarer ikke å bestemme meg, blir det finest med appelsinzest eller sjokoladepulver? Du har sikkert lagt merke til at det er forskjell på brunfargen, men det er fordi jeg tar det litt på slump i blant;)

Blogglistenhits

2 thoughts on “Tiramisu med baileys og cointreau”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *