Sushibord med høstblader og hjemmelaget syltet ingefær

Hvordan dekorere et sushibord

Sushibord med høstblader

Hei!

Tenk at det er lørdag igjen. Det er kun 7 lørdager igjen til jul, det er nesten ikke til å tro! Jeg har vært på årets første julebord, og jeg har allerede spist ribbe og drukket julebrus. Fy skam, vil sikkert noen si;) God jul, sier jeg, haha.

Jeg er så glad, for etter mye om og men har jeg endelig fått orden på overføringen av bildene. Det var håpløst vanskelig å få til, men takket være mine tålmodige barn er det endelig fikset. Nå skal det blogges! Noen bilder har dessverre forsvunnet underveis, blant annet bildene fra da jeg laget syltet ingefær. Men fremgangsmåten er enkel, så du trenger nok ikke steg for steg-bilder av dette.

For å lage syltet ingefær trenger du:
 • 200 g ingefær
 • 200 g sukker
 • 200 ml riseddik
 • 200 ml vann
 • 1 sterilt glass
Fremgangsmåte:

Start med å rense ingefæren. Dette gjøres enkelt med å skrape av skallet med baksiden av en skje. Skjær deretter ingefæren i tynne skiver på en mandolin eller med en epleskreller. Du kan selvsagt skjære den veldig tynt med en skarp kniv, men personlig foretrekker jeg å bruke epleskreller.

Ha sukker, edikk og vann i en kjele og kok opp. Kok blandingen på middels varme i 1 minutt. Ha ingefæren i det sterile glasset og hell væsken over. Det er lurt å la dette avkjøles før du har på lokket og setter det i kjøleskapet. Ingefæren kan brukes etter et par timer, men det beste resultatet får du hvis du lar det stå over natten.

For å pynte bordet brukte jeg:
 • Hjemmelaget maki med shirisha-saus og chilimajones
 • Aluminiumsfolie
 • Vårløk i skiver
 • Wasabi
 • Ingefær
 • Høstblader

Jeg la en liten neve syltet ingefær og en dert wasabi foran hver tallerken, vårløken strødde jeg bare tilfeldig rundt på bordet.

Håper du har latt deg inspirere til å trekke naturen inn og lage et lite høstpyntet sushibord. Det er en enkel, og ikke minst en billig, måte å dekorere bordet på.  Og det ble en hyggelig og morsom måte å spise på der vi satt og plukket maten direkte fra bordet.

Ha en fin lørdag, og fortsatt god helg!

Blogglistenhits

2 thoughts on “Sushibord med høstblader og hjemmelaget syltet ingefær”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *