Kinesiske vårruller med kyllingkjøttdeig og risnudler

Crispy vårruller med kyllig

Crispy kinesiske vårruller med risnudler og kylling

God morgen og god søndag!

Har helgen vært fin så langt? Det håper jeg! Jeg er på fjellet, og sitter nå foran peisen med mac-en og en kopp kaffe. Det er ikke mye som slår en sånn start på dagen. Det eneste som er negativt er at jeg fortsatt ikke får overført bilder. Det går dessverre utover bloggingen, og det stresser meg veldig. Men på tirsdag får jeg endelig hjelp med dette, hurra!!

For en stund siden lagde jeg kinesiske vårruller, og heldigvis fant jeg noen bilder av det. Derfor blir dagens oppskrift crispy kinesiske vårruller. Nam!

For å lage kinesiske vårruller trenger du:
 • 1 pakke filodeig eller «spring roll pastry» hvis du får tak i det
 • 400 gram kyllingkjøttdeig
 • Risnudler
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1-1 1/2 gulrot, revet
 • 200 gram hodekål, revet
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1 ss sesamolje
 • 1 ss østerssaus
 • 2 ss soysasaus
 • 1 ts maismel
 • Ev. bønnespirer og shiitake eller champignon
 • Frityrolje

Fremgangsmåte:

Start med å tine filodeigen, fremgangsmåte står på pakken. Deretter koker du ønsket mengde risnudler. Disse legger jeg i kaldt vann, bare husk å tørke dem ordentlig før de skal brukes.

Riv/kutt grønnsakene. Surr hvitløk og chili i litt olje før du tilsetter kjøttdeigen. Stek dette i et par minutter før du har i grønnsakene og nudlene. Stekes i ytterligere et par minutter før du har i sesamolje, østerssaus, soyasaus og maismel. Dette skal nå surre til det ikke er mer væske igjen. Hvis blandingen blir for fuktig vil vårrullene bli vasne, og det vil du sikkert ikke ha:)

Ta frem et filoark og dekk til resten med et fuktig kjøkkenhåndkle. Legg en skje med blandingen på den ene langsiden og rull arket halvveis opp. Brett så inn sidene før du ruller opp resten av deigen. Lim den siste biten med litt vann for å forsegle den.

Steking:

Varm opp rikelig med olje i en gryte, når oljen har en temperatur på 170 grader er den klar. Legg 3-4 vårruller forsiktig ned i gryten og stek dem til de er gyldne. Dette tar et par minutter. Legg dem så på en rist med rikelig med tørkepapir for avrenning og gjenta prosessen.

Alternativt kan du steke vårrullene i ovnen: legg dem med skjøten ned på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Pensle vårrullene med olje og stek dem på 225 grader i ca. 10 minutter.

Jeg serverer disse vårrullene med sursøt chilisaus. Håper det smaker.

Forhåpentligvis tar bloggingen seg opp fra neste uke, jeg krysser fingrene for at jeg får orden på bildene på tirsdag!

Ha en fin søndag:)

Blogglistenhits

2 thoughts on “Kinesiske vårruller med kyllingkjøttdeig og risnudler”

 1. For en fin og delikat blogg du har, og mange fine oppskrifter. Og så likte jeg sovemusikken. Den skal jeg ta vare på, for rolig musikk hjelper ofte for meg hvis jeg sliter. Jeg tilbringer 10-12 netter i måneden på hotell og da er det supert med musikk når jeg er alene i rommet uten mannen. Jeg fant deg hos Camilla Pihl og kommer snart på besøk igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *