Eplechips med ingefær, en deilig og sunn snacks<3

Eplechips med ingefær, en deilig, frisk og sunn chips

Eplechips laget av norske epler; deilig, friskt og sunt!

Hei, og god lørdag!

Som jeg nevnte i forrige innlegg har jeg problemer med å overføre bilder, så nå har jeg tatt bilder med den gamle telefonen min for å kunne publisere dagens oppskrift. Litt synd, for bildene blir ikke like fine:(

Ved siden av jobben ligger et hus med en eplehage som minner om den vi hadde da jeg vokste opp, og jeg har ofte hatt lyst til å banke på og spørre om jeg kan kjøpe en pose eller to med epler. Men så er det jo noe med det å banke på hos fremmede folk..

Uansett; da jeg gikk forbi huset i går jobbet eieren i hagen. Han så på meg og spurte om jeg ville ha noen epler. Et av trærne hadde brukket, og han ryddet unna grener og epler for å kunne sage opp treet, men syntes det var for ille å kaste de fine eplene. «Så kan du lage deg en eplekake eller noe annet godt». Eplene hadde fått noen brune flekker, så han mente at de ikke var like fristende å spise som de var. Jeg takket og smilte bredt, er det ikke herlig at man kan oppleve sånne ting? Nydelige norske epler som ikke er fulle av voks eller sprøytemidler, det kan jo ikke bli bedre enn det<3 Og da tenkte jeg at jeg kunne lage en ny runde med eplechips, og denne gangen skulle de være med ingefær! Epler og ingefær passer utrolig godt sammen, og i tillegg til at ingefæren «løfter» smaken blir eplechipsen litt spicy. Dette er friskt, sunt og så godt!

For å lage et par brett med eplechips trenger du:
  • 2-3 syrlige epler, helst norske
  • Ønsket mengde ingefær, pulver
  • Ev. litt sukker hvis du ønsker litt sødme
Fremgangsmåte:

Sett ovnen på varmluft, 80 grader. Skiv eplene tynt på en mandolin eller for hånd. Jeg bruker trinn 2 av 3 på min mandolin, jeg liker at de har litt tykkelse så de ikke brekker så lett. Legg skivene på et bakeark eller på en bakematte og dryss over ingefær før du setter dem i ovnen. Stekes i 1 time før du snur dem og lar dem stå i ytterligere 1 time. Det kan være lurt å sjekke eplechipsen når den gjenstår 20 min. av steketiden slik at de ikke blir for brune, steketiden kan variere fra ovn til ovn. Chipsen er ferdig når de er lyse, men gyldne. Ta brettene ut av ovnen og la dem stå litt før du kjenner om de har blitt crispy. Hvis de fortsatt er litt myke setter du dem i ovnen igjen til væsken har tørket ut.

Chipsen oppbevares i en tett boks eller i et norgesglass. Her blir de ikke stående lenge, glasset mitt er allerede halvtomt, og jeg stekte dem for 2 timer siden..

Håper det smaker!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *