Kylling og grønnsaker i karrisaus

Kylling og grønnsaker i gul karrisaus

Kinesisk kylling i karri; en 80-talls klassikker!

Hei, og god lørdag!

Nå skulle jeg egentlig ha vært på fjellet og sittet foran peisen med en kaffekopp, men planene ble endret i siste liten. Så nå sitter jeg heller i sengen kaffekopp nummer 3, en ny runde med eplechips er i ovnen,  og det er på tide å dele en ny oppskrift med dere.

Før i tiden (nå hørtes jeg veldig gammel ut) spiste vi ofte kinamat. Men etterhvert som utvalget ble bedre og barna ble eldre, endret dette seg. Svinefilet i sursøt saus ble byttet ut med indisk tandoori, biff chop suey med pasta arrabiata. Ja, du skjønner sikkert hvor jeg vil. Så gikk det mange år før jeg plutselig fikk lyst på noe kinesisk, og for en stund siden bestemte jeg meg for å lage kylling i karrisaus. Det var like godt som jeg husket at det var. Det er litt «retro-mat», og det er jo ingenting i veien med det!

Her kommer oppskriften:
Kylling:
 • 3-4 kyllingbryst, strimlet
 • 2 ss maismel
 • Olje til steking
Saus:
 • 1 gul løk i terninger
 • 1 fedd hvitløk, knust
 • 2 ts karri
 • 1 ts gurkemeie
 • 1-2 cm frisk ingefær, finhakket, ev 1/2 ts pulver
 • 1 klype sukker
 • 1-2 ss soyasaus
 • 1 ss sesamolje
 • 4 dl kyllingkraft, ev fond etter smak
Grønnsaker:
 • Broccoli, buketter
 • Babymais, fersk eller hermetisert. Disse kan være hele
 • Rød paprika, strimlet
 • Sukkererter, deles i 2
Ris:

Ris, vanlig eller blomkålris til servering, oppskrift finner du her

Fremgansmåte:

Strimle kyllingen og vend dem i maismel.  Settes til side.

Surr løken i et par minutter på middels varme før du har i hvitløken og krydderet og lar det surre i ytterligere 1 minutt. Ha i kraft, soyasaus og sesamolje, og la det småputre i ca 10 minutter. Nå kan du velge om du vil blende sausen eller om du vil ha den som den er. Jeg liker de små bitene med ingefær, så jeg lar den være.

Vask pannen eller ta en ny. Stek kyllingen i olje til den er fin og gylden. Ha kyllingen over i en bolle, hell sausen tilbake i pannen (ikke skyll den, her sitter det gode smaker!) og ha i grønnsakene. Kokes i 1-2 minutter, avhengig av hvor crispy du liker grønnsakene. Rett før servering har du i kyllingen.

Serveres med ris med strimlet chili eller paprika til pynt.

Her får man jo 80-talls vibber:) Ha en flott helg!

 

Blogglistenhits

2 thoughts on “Kylling og grønnsaker i karrisaus”

 1. Så godt det ser ut! Jeg får ofte «cravings» på asiatisk mat. og kanskje det er pga at det var det første «eksotiske» innslaget i Oslo på sent 70-tall. ? I hvert fall slik jeg husker det. Og overkommelige priser for oss som var unge den gang. ? Det var litt luksus å spise på restaurant. ?

  1. Helt enig, Maja<3 Det er litt nostalgisk å tenke tilbake på! Jeg spiste kinesisk første gang da jeg var 15 år, det var på Grünerløkka. Billig og godt;) Ha en flott uke! Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *