Kakao med krem av hjemmelaget baileys

Kakao med baileyskrem

Varm kakao med baileys laget med mandelmelk<3

God morgen!

I dag våknet jeg kl. 04.00, over 3 timer før jeg skulle stå opp. Jeg forsto raskt at jeg ikke kom til å sovne igjen, så det var bare å stå opp. Etter å ha laget noen brett med eplechips (oppskrift kommer selvsagt senere) drakk jeg et par kaffe, og nå som klokken har passert 06 kan jeg omsider si at det er en god morgen, haha. Fordelen med å våkne så tidlig er jo at man får gjort en del ting, blant annet oppdatere bloggen. Og jeg skulle jo uansett publisere en ny oppskrift i dag, så hvorfor vente til i kveld.

I helgen lagde jeg noe som jeg har hatt lyst til å lage en stund, nemlig varm kakao med baileyskrem. Jeg synes det er veldig godt med kakao og rom (jeg vet det høres rart ut, men det er utrolig godt etter en lang skitur), og jeg var nysgjerrig på om det ville passe med baileys også. Jeg forsøkte med baileys rett i kakaoen først, men det syntes jeg ble alt for søtt, så jeg tenkte: hvorfor ikke prøve det med krem. Og det fungerte virkelig!

Tidligere har jeg lagt ut oppskriften på hjemmelaget baileys, oppskriften finner du her. Du kan selvsagt lage den med vanlig baileys, men hvis du ikke har det er det utrolig lett å lage det selv! Du trenger bare whiskey, kondensert melk, vanlig eller plantebasert melk og kaffe, og det tar bare et par minutter å lage det. Denne gangen brukte jeg ikke hasselnøttmelk, men mandelmelk. Det synes jeg ble mindre søtt, og dermed enda bedre enn sist.

For å lage kakao med baileyskrem trenger du:

  • Kakao, jeg bruker denne fra Whittard. Den kommer ferdig blandet med sukker, så du trenger bare å tilsette vann (veldig dårlig lys, bildet ble tatt kl. 05..)
  • Kremfløte
  • Baileys
Fremgangsmåte:

Lag kakaoen på vanlig måte. Pisk kremfløte og baileys sammen. Jeg tok det litt på slump, så du må nesten prøve deg frem med litt baileys om gangen. Kremen blir kanskje litt tynnere enn vanlig, men det gjør jo ingenting når smaken blir så god!

Ved servering strør du over litt revet sjokolade eller kakaopulver.

Kakao med hjemmelaget baileyskrem

Disse fine koppene er egentlig til Moscow Mule, men da jeg så dem tenkte jeg at de måtte være perfekte til kakao. Problemet var at jeg vasket dem i maskinen før jeg skulle bruke dem. Da jeg tok dem ut hadde de fått forskjellig farge i tillegg til at de hadde blitt skjoldete. Veldig synd, men de kan jo fortsatt brukes.

Deilig varm kakao med baileyskrem
Varm kakao med baileyskrem

Til helgen reiser jeg til Vestlandet der jeg skal være med på hummerfiske og trekking av trollgarn. Det er en årlig begivenhet som jeg ser utrolig frem til; årets vakreste eventyr<3 Shit fiske!

Blogglistenhits

2 thoughts on “Kakao med krem av hjemmelaget baileys”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *