Golden milk: soyamelk med ingefær og gurkemeie

Golden milk med gurkemeie, ingefær, kanel og honning

Golden milk på en regnværsdag<3

God morgen!

Jeg har vært våken i flere timer, men har fortsatt ikke kommet meg ordentlig ut av sengen. Det bøtter ned, og det er så deilig å ligge i sengen mens jeg hører hvordan regnet treffer vinduet. Jeg har et håp om at det skal gi seg før jeg skal på tur med hunden min. Jeg elsker regn, men regntøyet mitt ligger igjen på jobben;)

Nå som høsten endelig er over oss (er det lov å si det selv om vi fortsatt er i august?) har lysten på varme kosedrikker kommet tilbake. Tykke gensere og slagstøvler har funnet veien ut av diverse kasser, og tøflene står ved siden av sengen.

Det beste med høsten:
 • Tykke og lange ullgensere
 • Regn og frisk luft
 • Lange ullsokker
 • Høstfarger
 • Levende lys
 • Varme kosedrikker
 • Pledd og bøker i sofakroken
 • Rødvin
 • Raclette, lammeskank og fondue

En skikkelig god kosedrikk som hører høsten til er golden latte (aka golden latte/gullmelk). I tillegg til at det gir en fantastisk gulfarge er gurkemeien blant annet betennelsesdempende, du kan lese mer om det her, mens krydder som ingefær og kanel gir en helt fantastisk smak. Dette burde du prøve!

For å lage et stort glass eller en stor kopp golden milk trenger du:
 • 3 dl soyamelk med vaniljesmak (du kan selvsagt bruke annet melk også, da kan du bare tilsette ekte vaniljepulver)
 • 1 ts gurkemeie
 • 1/4-1/2 ts ingefær (jeg bruker 1/2, prøv deg frem)
 • 1 skive fersk ingefær
 • 1 ts honning
 • et dryss kanel
 • eventuelt litt pepper
Fremgangsmåte:

Varm opp melken med krydder. La det komme til kokepunktet før du heller melken over i et glass eller en kopp. Du kan godt fjerne den ferske ingefæren nå, men jeg lar den ligge for ekstra smak. Jeg pleier å rive litt kanel over før servering, men du kan også bruke vanlig kanel.

Håper det smaker. Ha en flott uke!

Blogglistenhits

2 thoughts on “Golden milk: soyamelk med ingefær og gurkemeie”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *