Pina Colada på «tampen» av sommeren

Pina Colada

Pina Colada med hjemmelaget kokosmelk<3

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg simpelthen elsker Pina Colada. Det er en ganske kaloririk drink, men jeg synes den er hvert hver eneste kcal. Den første gangen jeg smakte det var da jeg var i Karibien med barna mine for 6-7 år siden, og etter det har det vært en av mine absolutte favoritt-sommerdrinker. Jeg går ikke lei av den, og for meg er det er ikke mye som lukter mer sommer enn kokos. Det har vel strengt tatt noe med solkrem med kokoslukt å gjøre, men uansett;) Den kremete kokosen, den søte smaken av frisk ananas og det lille stinget av frisk lime.. Altså; nam!  Det jeg derimot ikke liker er lys rom, derfor lager jeg min drink med «golden rum», men dette er jo bare en smakssak.

Drinken i seg selv har sitt opphav fra Puerto Rico og ble servert første gang i 1954. Jeg ser at det ofte står at du må ha blender for å lage den, men hvis man tenker på hvor mange blendere som fantes på 50-tallet, så er det vel strengt tatt ikke nødvendig. Men den blir litt tykkere når du kjører den en liten runde med litt is, så du får avgjøre hvordan du vil ha den:)

For å lage Pina Colada trenger du:

  • 2 ½-3 dl kokosmelk eller kokoskrem, oppskrift finner du her
  • 2 ½-3 dl ananasjuice, gjerne ferskpresset
  • 1-1 1/2 dl golden rum (ev. lys eller mørk hvis du foretrekker det)
  • Saften av 1 lime samt et par skiver av en til pynt
  • Fersk ananas til pynt
  • Isbiter
  • Litt brunt sukker, Stevia eller annen søtning
Fremgangsmåte:

Kjør alt sammen i en blender i ca. 30 sekunder. Hvis du ikke har en kan du fint bruke et stort glass med lokk: Ha i rikelig med isbiter og rist godt slik at den blir god og kald. Hell den gjerne over i noen høye glass og pynt med lime- og ananasskiver.

Ha en fin uke!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *