Hjemmelaget kokosmelk på 5 minutter

Hjemmelaget kokosmelk

Hjemmlaget kokosmelk<3

God morgen!

Av forskjellige grunner drikker folk mindre melk enn tidligere, og stadig flere kjøper vegansk melk i butikken. Disse er dessverre ganske dyre, og i tillegg er de ofte tilsatt mye sukker. Personlig er jeg ikke så glad i vanlig melk (jeg bruker det kun kaffe), og foretrekker derfor å bruke hjemmelaget plantemelk hvis jeg skal drikke noe annet enn vann. Har du noen gang smakt hjemmelaget kokosmelk? Det er så lett å lage, og ikke minst er det veldig billig: 1 pose kokosmasse rekker til flere liter kokosmelk. Tidligere har jeg laget mandelmelk, oppskrift finner du her, men hjemmelaget kokosmelk en mye raskere å lage. Det tar maks 5 minutter!

Til 1 liter hjemmelaget kokosmelk trenger du:

  • 2 1/2 dl tørket kokosmasse (pose)
  • 8-10 dl vann, dette er avhengig av hvor tykk melk du vil ha
Fremgangsmåte:

Varm opp vannet til rett før kokepunktet. Ha kokosmassen og 2/3 deler av vannet i en blender. Hvis det blir for mye væske i starten vil det sprute utover, her snakker jeg av erfaring;) Jeg pleier å holde et kjøkkenhåndkle over for sikkerhetsskyld. Kjør blandingen i ca. 30 sekunder min før du har i resten av vannet, og kjører blandingen i ytterligere 30-60 sekunder. La væsken avkjøle seg litt før du siler den over et klede.

Det er mange som bruker nøttepose, men det er ikke nødvendig, du kan like gjerne bruke et rent kjøkkenhåndkle. Pass på å klemme ut væsken ordentlig. Hell melken over i en steril flaske og sett den i kjøleskapet. Melken vil holde seg i ca. 4 dager. Når du setter kokosmelken kjølig vil et fettlag skille seg fra resten av melken og legge seg som et lag på toppen. Denne kremen skal du ikke kaste. Den kan du bruke til å lage hjemmelaget yoghurt, ha i en thaigryte eller i en Piña Colada. Oppskrift kommer senere;) Og kokosmassen bør du heller ikke kaste, den kan du tørke i ovnen og bruke som mel.

Ha en flott søndag!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *