Rabarbralimonade med ingefær; en smak av sommer

Rabarbralimonade

Rabarbralimonade

«I hodet mitt har æ en hage, æ ville ha vist dæ den
En nordavindshage ut mot en åpen fjord
Der vaie fremdeles en barndom ilamme rabarbraen
Det ordet rabarbra e veldig et sommerord»

Kari Bremnes

Rabarbralimonade med ingefær

Kan du tenke deg noe mer sommerlig enn rabarbra? Jeg vokste opp i et koselig villastrøk på østkanten, og jeg elsket å være i den store hagen, plukke epler og pærer, solbær og stikkelsbær, jordbær og rabarbra. Rabarbraen var favoritten, og da mannen min og jeg kjøpte hus mange år senere fikk jeg en avlegger av pappa. Gleden var stor da barna mine kunne plukke rabarbra året etter<3 Mannen min var derimot ikke like glad i denne planten som spredde seg utover plenen, og en høst fjernet han alt og kastet det i komposten. Fornøyelsen var stor da rabarbraen året etter vokste seg stor og fin i komposthaugen;)

Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på sparkling lemonade, og i dag kommer oppskriften på enda en limonade, nemlig rabarbralimonade. Det er superenkelt å lage, og det smaker så utrolig friskt og godt!

For å lage en god liter rabarbralimonade trenger du:

  • 500 gr. Rabarbra, behold skrellet på, det gir et fint rosaskjær
  • 125 gr. Sukker
  • 2 sitroner, saften og skallet av dem
  • 2-3 cm ingefær i skiver
  • 1 liter vann
Fremgangsmåte:

Vask og skrell sitronene før du presser dem, ha skrellet og saften over i en romslig kjele. Skjær rabarbraen i biter og ha dem i kjelen sammen med sukker, ingefær og vann. Kok blandingen i ca. 5 minutter før du siler den. Bruk en sleiv eller en stor skje til å klemme ut væsken fra fruktkjøttet som blir igjen, her skal ikke en eneste dråpe gå til spille;) Hell limonaden over i en ren flaske og sett den kjølig frem til den skal drikkes. Jeg serverte den med isbiter og en halv sitronskive.

Barndomsminnene strømmet tilbake da jeg smakte på limonaden; fra da brødrene mine og jeg plukket rabarbra til vi ventet på at rabarbragrøten som pappa lagde skulle bli ferdig. En smak av sommer<3

Fortsatt god sommer, de neste dagene skal jeg tilbringe i Kragerø:)

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *