Baileys med hasselnøttmelk og Whisky

Baileys on the rocks

Hei, kjære lesere.

I helgen hadde jeg lyst til å lage noe jeg aldri har prøvd før, nemlig hjemmelaget Baileys. Jeg har hørt at det er veldig enkelt, men for å være helt ærlig så er jeg ikke veldig glad i så søte drinker, så jeg har ikke gjort noe med det. Men så kjedet jeg meg litt på søndag, og da tenkte jeg: hvorfor ikke?  Jeg hadde litt Whisky stående, så det eneste jeg trengte var kondensert melk samt litt kokos- eller annen plantebasert melk. Det er ikke nødvendig å bruke plantebasert melk, og det er kanskje heller ikke så vanlig, det er bare jeg som foretrekker å bruke det. Bruk bare melk og fløte hvis du vil det. Du kan også lage den helt vegansk, da dropper du den kondenserte melken og erstatter den med mandel-kokos- eller hasselnøttmelk. Jeg skulle lage kokosmelk, men midt i prosessen røk blenderen min og varm kokosmelk føk til alle kanter (bunnen gikk i stykker), men heldigvis hadde jeg litt hasselnøttmelk, så det gikk fint.

For å lage Baileys trenger du:

  • 3-31/2 dl Whisky
  • 1 boks kondensert melk (reduser mengden hvis du ikke ønsker den så søt)
  • 6 dl kokos- eller mandelmelk, oppskrift finner du her
  • 1 dl espresso (ferdig) eller 2 ss pulverkaffe
  • Ev. en vaniljestang
Fremgangsmåte:

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha dem over i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Rør godt rundt, hell blandingen over i en steril beholder eller flaske og sett den kaldt. Jeg er usikker på holdbarheten, men hvis du bruker plantebasert melk vil den i alle fall være lenger enn hvis du bruker fløte slik det står i oppskriften flere steder. Problemet mitt nå er at jeg har igjen så mye siden jeg ikke drikker noe særlig av det. Når jeg kommer tilbake fra ferie får jeg invitere et par venninner slik at vi kan drikke kaffe med Baileys. Eller hva, Marianne og Angelica?

Blogglistenhits

2 thoughts on “Baileys med hasselnøttmelk og Whisky”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *