Floral Ice Bucket/Champagnekjøler til hverdags eller fest

Floral Ice Bucket med frosne roser<3

Som jeg skrev i dette innlegget feiret vi bursdagen til en nær venn i helgen. I den forbindelsen ønsket jeg å lage noe som jeg så et sted for lenge siden; nemlig en champagnekjøler i is. Det tok mye lenger tid enn jeg hadde regnet med, så den ble dessverre ikke ferdig til bursdagsmiddagen:( I tillegg feilet jeg på et par punkter, så jeg har noen tips å komme med hvis du ikke ønsker å begå de samme feilene som meg.. Men bortsett fra det var det gøy å lage noe annerledes. Og det koseligste var å plukke blomster, både langs veikanten og fra hagen. Jeg hadde tenkt å ha noen Krysantemum som jeg hadde kjøpt i også, men de klarte jeg å glemme fordi jeg hadde satt dem i en vase i mellomtiden, Men jeg synes at markblomster og roser som vokser «vilt» er det fineste, så det gjør ingen ting at jeg glemte det. Dessuten tok jeg bare med meg blomstene hjem, og de står fortsatt fint, så det problemet løste seg selv.

For å lage champagnekjøler trenger du:

  • 2 bøtter i forskjellig størrelser
  • Steiner til å legge i bunnen på den minste bøtten
  • Krysantemum, roser, pelargonia, prestekrager, kløverblomster eller andre blomster

Begynn med å fylle ca. 10 cm vann i den største bøtten. Dette skal bli bunnen på kjøleren. Sett bøtten i fryseren i 6-8 timer, bunnen må være helt gjennomfrosset før du fortsetter med den. Sett den lille bøtten nedi den store. Fyll den lille bøtten med tunge steiner (ikke gjør som meg og slipp dem for hardt nedi, bøtten min «knuste, er det mulig..) og fyll så i vann langs kanten på den store bøtten. Pass på at det ikke kommer vann oppi den lille bøtten, da blir det vanskelig å tine den. Nå begynner det som er gøy, nemlig å pynte med blomster<3 Pynt med akkurat så mange eller få blomster som du vil, fint blir det uansett. Og så kommer det viktigste: la bøttene stå i fryseren i opp mot 24 timer før bruk, hvis ikke kan både bunn og sider gå i stykker, det skjedde nemlig med meg.  Fyll den minste bøtten med lunkent vann til den løsner. Og ikke sett den store bøtten i varmt vann for å tine den (naturlig nok, det var bare jeg som ikke tenkte), men skyll utsiden av den store bøtten i varmt vann til den løsner. Sett champagnekjøleren på et glassfat eller et annet fat, så slipper du å få vann utover bordet når den begynner å tine. Jeg fikk dessverre ikke tatt så mange bilder fordi kunstverket mitt gikk i stykker, men jeg håper likevel at dette gir deg inspirasjon til å lage en likevel:) Og du tenger jo ikke å lage en bare for vin, hva med å  lage en til cider eller øl, eller hvorfor ikke bare til brus?

Floral Ice Bucket with a bottle of Champagne<3

Ha en fin kveld!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *