Mandelmelk med dadler og vanilje

Mandelmelk<3

Hei, fredag!

Tenk at vi har kommet til midten av juni, jeg skjønner virkelig ikke hvor dagene blir av Jeg regner med at vi er flere som synes at dagene bare raser forbi? I skrivende stund sitter jeg på fergen til Horten, denne helgen skal nemlig tilbringes med gode venner på Tjøme. Som jeg gleder meg til 2 dager med bare kos<3 Håper du også har noen hyggelige planer for helgen!

Som jeg skrev i forrige innlegg (og som du sikkert skjønner ut fra tittel og bildevalg) skal jeg dele oppskriften på min variant av hjemmelaget mandelmelk. Denne pleier jeg å bruke i latten min og i iskaffen min, det er så godt! Noen foretrekker nok en litt søtere variant enn denne, men da er det bare å ha i litt honning eller agavesirup (ev. Stevia), så er det problemet løst:) Denne oppskriften gir ca. 1 liter ferdig melk, og denne holder seg i kjøleskap i 4-5 dager. Jeg drakk opp halvparten før jeg dro på jobb i morges, så som du kanskje forstår drikkes den opp på veldig kort tid. Nærmere bestemt 2 dager. Siden jeg drikker den opp så raskt har jeg ikke opplevd hvordan den blir når den er «gammel», men jeg regner med at den får et litt surt preg. Uansett; her kommer oppskriften:

Til 1 liter mandelmelk trenger du:

  • 2 1/2 dl mandler
  • 1 liter vann samt vann til bløtlegging
  • 1 vaniljestang
  • 2-3 ferske dadler
  • Ev. søtning

 

Legg mandlene i bløt ca. 12 timer før du skal bruke dem. Vannet skal dekke mandlene helt. Skyll dem før du har dem i blender med vann og dadler. Kjør blandingen i mellom 30-60 sekunder. Vaniljen har jeg i etter at mandelmelken er ferdig. Ta frem en stor bolle, den bør være ganske bred siden du skal ha plass til å klemme ut mandelmelken. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha oppi bollen. Nå kan du sile væsken gjennom et klede. Dette kan være en «nøttepose» eller et annet tynt klede, men du kan også bruke et kjøkkenhåndkle, da må du bare helle i væsken litt av gangen. Klem ut melken av posen/kledet, skrap av mandelmassen som blir igjen (denne kan du spare på og bruke i smoothie, kjeks e.l.) før du gjentar prosessen til du ikke har mer igjen av væsken. Sil blandingen gjennom en sil eller et dørslag før du heller den over i en ren glassflaske. Så er det klart. Mandelmelken kan du altså bruke i smoothies, i iskaffe, til vanlig drikke eller til det du vil.

Riktig god helg!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *