Iskaffe ala Jeanett (Vegan Iced coffee)

Iskaffe med plantebasert melk<3

Iskaffe på en mandag

Utrolig nok fikk vi enda en helg med fint vær, men nå er jeg glad for at værskiftet kom. Som de fleste synes jeg at det har vært utrolig deilig med strålende sol i en hel måned (i alle fall her på Østlandet), men nå håper jeg virkelig at det kommer masse regn. Det trengs virkelig nå!

Til vanlig er jeg ekstremt glad i kaffe, men med den varmen som har vært har ikke vanlig kaffe fristet noe særlig. Men iskaffe derimot; det har jeg drukket hver eneste dag. Det er ikke nødvendig å kjøpe iskaffe i butikken (eller i en kaffebar), for iskaffe er utrolig enkelt og billig å lage selv. Jeg er ikke glad i vanlig melk, derfor bruker jeg soya- og mandelmelk. Mandelmelk er superenkelt å lage selv, jeg kommer til å dele oppskriften på min variant i neste innlegg. Akkurat nå hadde jeg ikke noe stående (fersk mandelmelk holder seg bare noen få dager), derfor bruker jeg den fra Alpro. (Ikke sponset) Soyamelk har jeg aldri laget, men kjøper den som er tilsatt vanilje.

Jeg har ikke vanlig kaffetrakter, «kun» Bialetti, presskanne og Nespressomaskin. Grunnen er rett og slett at jeg synes traktekaffe smaker litt surt. Uansett; jeg bruker Bialetti-kannen mest, men jeg drikker sjeldent opp alt. Jeg hater å kaste mat og drikke, og prøver alltid å bruke restene til noe. Kaffen fryser jeg, og det er helt supert å bruke når du skal lage iskaffe! Og du; et lite tips: ha iskaffen i en termokopp, da holder den seg kald lenge.

Til 1 person trenger du:

  • 1 del soyamelk med vanilje
  • 1 del mandelmelk, ev vanlig melk
  • Kaffeisbiter og vanlige isbiter
  • Eventuelt litt avkjølt kaffe

Ha isbiter og melk i et glass, rør godt rundt og server. Så enkelt, men du verden så godt.

Ha en fin kveld:)

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *