Sangria med en boblende twist

Sangria med prosecco

Hei, onsdag!

En flott og innholdsrik helg  i Stockholm ble avsluttet med et uønsket opphold på et flyplasshotell pga. flykansellering (hvordan kan man mangle et helt crew, SAS??), og derfor kom jeg hjem først på mandag. Jeg beklager at jeg ikke har fått oppdatert bloggen, men det har vært ganske hektisk de siste dagene.

Stockholm, altså; jeg kommer ikke over hvor vakker den byen er. Eller hvor stor den er! En weekend holdt ikke for å rekke over en brøkdel av hva jeg ønsket, så jeg skal tilbake, for å si det sånn. Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for København, men nå spørs det om ikke byen har fått seg en rival. Personlig synes jeg at Stockholm var en mye mer innholdsrik by enn København, selv om det er med tungt (halvt dansk) hjerte jeg må innrømme det, hehe.

Denne gangen fikk jeg endelig vært i Vasa-museet, det er virkelig et sted du burde besøke. Vi var invitert til middag der, og det var virkelig magisk å innta et måltid rett ved siden av det ruvende Vasa-skipet. Helt fantastisk! Et annen tips er å ta fergen ut til Fjäderholmarna, i alle fall når det er flott vær. Der har de et lokalt bryggeri med servering og flere restauranter (et besøk på «Røde villan» anbefales sterkt, det er et sted som egner seg for både store og små), så her kan du lett slå i hjel noen timer. Vær obs på at det er lange køer for å komme tilbake til byen, men ikke la deg skremme; båtene har plass til «alle».

For en matentusiast som meg var jeg virkelig i mitt rette element. Jeg har fått smakt på deilig svensk mat og drikke, og det får meg jo til å ville eksperimentere meg frem til de «samme» smakene på kjøkkenet her hjemme. Det er så gøy!

Så over til dagens oppskrift. En leskende hvit eller rød sangria med frukt i delikate farger er noe som frister i varmen, og når jeg er i Spania bestiller jeg ofte det. Men med dette været trenger man ikke å reise sydover for verken varme eller leskende sangria, for bortsett fra mandagens lille regnskyll tar visst ikke dette finværet slutt med det første, det er jo bare helt fantastisk. Jeg velger meg mai<3 (ja, jeg vet at sangen heter «Jeg velger meg april;)

Jeg har hatt noen flasker med Moscato med klementin liggende ganske lenge, og her forleden tenkte at jeg skulle bruke en av dem til å lage noe sommerlig, og da ble det nettopp sangria. (Disse flaskene er billige i Sverige, så jeg kjøper ofte et par stykker når jeg er der.) Det tar ikke lang tid å lage sangria, og det er mulig du allerede har flere av ingrediensene liggende i kjøleskapet.

Her kan du nærmest putte oppi det du vil av frukt, men hos meg ble det appelsin, mango og jordbær siden det var det jeg hadde liggende.

Du trenger:

  • Friske jordbær. Du kan bruke frosne, men vær obs på at de blir litt vasne når de smelter
  • Appelsin
  • Mango
  • Eventuelt ananas, eple og/eller pære
  • Isbiter (gjerne med bær, se oppskrift her: her)
  • 1 flaske Moscato eller prosecco
  • 3 dl Sprite
  • Ev. 1 dl Cointreau hvis du ønsker mer sødme

Skjær opp ønsket menge frukt og ha det over i en mugge. Hell over Sprite og la det stå en stund slik at smakene «setter» seg. Rett før servering heller du over prosecco. Rør rundt, servere i vinglass.

Ha fortsatt en fin uke!

 

 

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *