Pesto til middag og lunsj

Pesto med ruccola

Grønn glede

I dag skal jeg dele en oppskrift på hjemmelaget pesto. Den jeg lagde i går brukte jeg både til lunsj og middag. Jeg har fortsatt litt igjen, så du skal ikke se bort fra at den blir brukt i pasta eller lasagne etterpå. Eller kanskje jeg skal grille, poteter surret i pesto er supert tilbehør! Kok opp småpoteter, surr dem i pannen etterpå sammen med litt pesto og grovkvernet salt.

Da barna var små besto fredagskveldene av 2 ting: pizza og Idol.  Da de ble eldre ble fredagene mindre og mindre hellige, og etterhvert kom også ønskene om helt andre ting enn pizza til middag. Sønnen min og jeg har fortsatt ofte pizza på fredager, men nå skeide vi altså ut og hadde det på en lørdag;-)

Pizzaen jeg lagde besto av pesto, tomatsaus og mozzarellaost. Enkle, rene smaker, men du verden så godt det er! Hjemmelaget pesto kan ikke sammenlignes med de du får på glass, og det er utrolig raskt å lage. Og du trenger ikke nødvendigvis å lage den tradisjonelle italienske som er med basilikum, det finnes så mange andre ting du kan bruke: løpstikke, erter, brennesle, spinat, ramsløk, grønnkål, geitrams; you name it. Min variant i går var altså med ruccola.

Denne tar jeg litt på slump, og dette er ingrediensene du trenger for å lage pesto:
 • 1 god neve med ruccola, ramsløk eller andre grønne urter
 • 50 gr. ristede pinjekjerner eller cashewnøtter
 • 50 gr. revet parmesan
 • 1-2 hvitløksfedd
 • Ca. ½-1 dl. extra virgin olivenolje, prøv deg frem
 • Saften av ½ sitron
 • Salt og pepper

Kjør alt sammen i en blender, smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Som regel pleier jeg å lage pasta dagen etter for å bruke opp restene av pestoen, men i dag brukte jeg en del av den til lunsj. Noe du ofte vil finne i kjøleskapet mitt er fløte, mozzarella, tomater, parmesan og parmaskinke eller spekeskinke. Da har jeg alltid noe jeg kan lage hvis jeg skulle være litt fysen, og i dag hadde jeg lyst på noe enkelt, men smakfullt til lunsj. Vanligvis pleier jeg å ha grovbrød liggende (nei, jeg baker dessverre ikke brødet selv), men det hadde jeg ikke nå. Så i dag ble det knekkebrød til lunsj, og det gjorde ingen verdens ting.

Til dette «smørbrødet» trenger du:

 • Pesto
 • Spekeskinke, jeg brukte Strandaskinke
 • Parmesan
 • Extra virgin olivenolje
 • Ev. Balsamico

Nykvernet pepper

Legges lagvis i den rekkefølgen. Supergodt, og superenkelt!

På tirsdag skal jeg lage smörgåstårta, det pleier vi ofte å ha til frokost på 17. mai. Og oppskriften på den kommer senere samme dag, så kikk gjerne innom da. Lykke til med alle 17. mai-forberedelser!

Jeanett

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *