Dessert med sitronsorbet og prosecco<3

Dessert i et glass

Sommer på glass

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en deilig dessert. Det er virkelig sommer på glass, den består nemlig av sitronsorbet, prosecco og frerskpresset sitronsaft! En flytende dessert, altså.

Når vi er i varmere strøk pleier vi ofte å bestille denne drinken til dessert. På grunn av varmen frister det sjelden med noe tungt, men siden denne er laget som en drink passer den perfekt en varm sommerkveld. Og jeg tar den like gjerne på terrassen her i Norge som på en restaurant i Spania eller i Italia!

Jeg har dessverre ikke ismaskin, ellers ville jeg ha laget sorbeten selv. Den jeg hadde bråkte noe helt forferdelig, så den måtte jeg kaste. Jeg tror kanskje tiden er inne for å kjøpe meg en ny. Nå må man strengt tatt ikke ha ismaskin for å lage sorbet, du kan enkelt lage det ved å bruke stavmikser for å kjøre opp blandingen et par ganger underveis i innfrysingen, men det tar mye lenger tid før den er klar. Og i dag hadde jeg ikke tid til å vente. Men jeg bruker sitronsorbet fra Kulinaris, og den er faktisk (nesten) like god som hjemmelaget. Den produseres rett ved siden av meg, og jeg foretrekker å støtte produksjon i lokalmiljøet.

Til 4 personer trenger du:

  • 1 flaske prosecco
  • Saften fra ½ sitron
  • 0,75-1 liter sitronsorbet
  • Sitronmelisse

Ja, jeg vet det er veldig mye med 1 liter is til 75 cl prosecco, men for å få en silkemyk og kremet konsistens «må» man nesten ha det. Jeg har prøvd med mindre, og det blir virkelig ikke det samme:-)

Kjør sorbeten, sitronsaften og proseccoen i en blender til den har fått en glatt konsistens og du ser at det ikke er flere sorbetbiter igjen. Pass på at du ikke pisker ut alle boblene! Server desserten i champagneglass.

Riktig god helg!

Jeanett

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *