Hummus med hvite bønner

 Hummus

Den siste uken har jeg hatt skikkelig lyst på hummus, så i dag lagde jeg en passe stor porsjon. Her blir det hummus og grønnsaker som snacks, nam! Det er nesten enda bedre på brød, så jeg bestemte meg for å lage et par bruchetta med ovnsbakte gulrøtter også. Da slipper jeg å lage middag, noe som passer meg bra i dag. Kjapt og godt, det liker jeg! Gulrøttene bakte jeg (hele) i ovnen på 200 grader i 45 min. Det eneste jeg hadde på dem var litt olje, salt, pepper samt sesamfrø etter at de var stekt.

Ordet hummus er arabisk og betyr noe så enkelt som kikerter. Og det er jo nettopp det som er hovedingrediensen. Det blir litt som med lasagne; «alle» lager hummusen forskjellig, men ingen oppskrift er mer riktig enn andre. Og det er det jeg elsker med mat: det finnes ingen regler, gjør som du vil. Personlig liker jeg den litt spicy, så jeg bruker litt chilipulver, og jeg avslutter alltid med olje, frisk bladpersille, revet sitronskall, paprikapulver og flaksalt.

Det dukket opp et par problemer underveis. Da jeg skulle åpne boksen oppdaget jeg at det ikke var kikerter, men bønner. Men det stoppet meg ikke, det ble altså bønnehummus, og det var ikke noe dårlig alternativ! Det andre problemet var at blenderen gikk i stykker, derfor måtte jeg mose bønnene, noe som gjør at konsistensen ikke ble så fin. Men godt ble det likevel. Her kommer oppskriften på det som i dag ble min versjon:

  • 1 boks cannellino bønner
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 2 ss tahini (sesampaste)
  • Saften fra 1/2 ferskpresset sitron
  • 1 dl Extra Virgin olivenolje
  • Rikelig med hakket bladpersille
  • ½-1 ts spisskummin
  • Sitronzest
  • Salt, pepper, paprika- og chilipulver etter smak

Skyll bønnene godt før du kjører dem i blenderen. Kjør den i ca. 1 minutt per før du har i neste ingrediens, og fortsett slik med alle, da får du en silkemyk konsistens. Et annet tips er å lage tahini selv, da blir hummusen enda bedre! Det tar litt tid, men er absolutt verdt det. Men det er ikke noe problem å lage med ferdiglaget, det blir godt uansett!

Ha hummusen over i en tett boks eller i et glass med lokk.

Ha en fin dag videre!

Jeanett

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *