Bruschetta til kveldsmat og kos

Bruschetta med tomat og mozzarella

En smak av sommer

Når jeg er ute og reiser kjøper jeg alltid med lokalprodusert mat og vin. Det er sikkert mange som foretrekker å gå i kles- og skobutikker, men gi meg en bitteliten matbutikk og jeg er i himmelen. Jeg kan sikkert bruke timer på å gå frem og tilbake mellom reolene mens jeg studerer hvert eneste produkt. Noen ganger er jeg redd for at de ansatte skal mistenke meg for å være der for å stjele, det er sikkert ikke så vanlig med så interesserte kunder, hehe. Den siste matbutikken jeg var i var en Coop-butikk i Amelia. Og for et utvalg de hadde der! Men det aller beste er de små gourmetbutikkene som ligger litt bortgjemt i trange smug. Der finner jeg alltid noe jeg kan ta med meg hjem. Og stort sett hver eneste gang er jeg fornøyd med produktene!

Denne gangen kjøpte jeg med salami, trøffelhonning, vanlig honning, dessertvin, steinsoppkrem og 2 kg bøffelmozzarella. Dessverre eksploderte den ene posen i kofferten, så da jeg kom hjem var alle klærne mine gjennomvåte av mozzarellavann. Men det var verdt det;-) Mozzarella er forresten ikke vanskelig å lage selv, jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om det senere, men ingenting slår ekte bøffelmozzarella! Bøflene gikk på beite rett bortenfor der vi bodde, så noe særlig mer lokalt enn det er det vanskelig å finne.

Jeg bruker vanligvis mozzarella til caprese, ostesmørbrød og pizza, men i dag tenkte at jeg skulle lage noe nytt, nemlig caprese bruschetta. Altså; det var så godt! Så denne oppskriften må jeg dele med dere. Du trenger ikke mange ingredienser:

  • Mozzarella
  • Klasetomater
  • Frisk basilikum
  • Balsamico (jeg hadde en med trøffel fra tidligere, den passet perfekt til sødmen i tomatene)
  • Loff eller landbrød, jeg kjøpte loff til 6 kr, det fungerte helt fint
  • Olje
  • Nykvernet salt og pepper

Skjær passe tykke skiver av brødet og risle over litt olje på begge sider. Stek dem på middels varme til de er gylne. Kutt osten i litt tykkere skiver enn brødet, jeg brukte 3 skiver per bruschetta. Ha over tomater, enten i klaser eller i skiver/båter. Kvern litt havsalt og ha over balsamico (det er lurt å bruke en som er litt tykk, hvis ikke flyter den utover osten så den blir bløt og mørk), og avslutt med basilikumblader.

Håper det smaker!

Jeanett

Blogglistenhits

2 thoughts on “Bruschetta til kveldsmat og kos”

  1. Så utrolig fin blogg du lager Jeanett! Blir sulten av å lese og gleder meg til å prøve oppskriftene dine?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *