Aperol Spritz og tid for avreise

Aperol Spritz; en smak av Italia

Ciao bella

Nå er dessverre den siste dagen her, og vi reiser herfra om noen få timer. Jeg skulle gitt mye for å bli her noen dager til, men denne gangen ble det altså ikke sånn. Herlighet, for noen dager vi har hatt! Firenze var akkurat så fantastisk som jeg hadde sett for meg, maten smakte kanskje enda bedre enn tidligere og været har vært flott hele tiden.

 

 

 

Jeg er så takknemlig for de dagene vi har hatt her. I går var vi på et olivenmuseum, et besøk som kanskje høres kjedelig ut, men som virkelig kan anbefales. Er det noe som er hellig her i Nord-Italia, så er det olivenoljen. Selvsagt Extra Virgin. Jeg elsker å høre historier om små familiebedrifter som har gått i arv i generasjoner, om besteforeldre som har skapt noe som barn og barnebarn kan videreføre. Etter en hyggelig omvisning fikk vi en deilig lunsj og lokalprodusert vin, og besøket endte i den lille butikken deres som omtrent ble tømt av ivrige nordmenn;-)

 

 

Du har helt sikkert hørt om Aperol Spritz. Aperolen har blitt utrolig populær den siste tiden, men den har faktisk en 100 år gammel historie. Det er en likør med ganske lav alkoholprosent, og den passer perfekt til blant annet bobler. Selv om selve drinken Aperol Spritz skal ha både soda og bobler, klusser jeg til oppskriften og dropper sodaen. Men hva gjør vel det når jeg synes at den blir enda bedre med bare prosecco. Den første gangen jeg smakte drinken var i Portofino, og nå som jeg er i Italia syntes jeg at jeg burde lage den til gjestene våre. Og det falt i smak!

Her er oppskriften:

  • 1 del Aperol
  • 4 deler prosecco
  • Sprite
  • Appelsin i skiver
  • Isbiter

Ta et stort vinglass og fyll det med isbiter. Hell over Aperol og prosecco, toppes med ønskelig mengde sprite. Sprite (ev. annen sitronbrus) tar bort den bitre smaken som enkelte misliker. Ha tilslutt i en tykk skive appelsin, dette gir det lille ekstra. Så er det bare å lene seg tilbake og nyte.

Ha en deilig dag.

Jeanett

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *