God morgen fra Italia og Casale in Teverina

God morgen fra Italia

God morgen, alle sammen! Eller; Buongiorno<3

Tenk, nå nærmer det seg helg igjen, hvor i all verden blir det av dagene? Jeg vil bremse tiden litt, nyte dagene litt ekstra, for våren er den beste tiden på året. Etter sommeren. Eller høsten. Ok, jeg er glad i alle årstidene, men våren er i alle fall favoritten akkurat nå;-)

Det er ubeskrivelig deilig å komme ned hit, jeg glemmer nesten fra gang til gang hvor fantastisk det er her nede. Luktene, lydene (spesielt av snøftende villsvin som gjerne vil inn på tomten for å spise opp plantene om natten) og maten får meg til å kjenne på den aller dypeste lykke. Da vi kom ned i går kveld ventet iskald prosecco og deilig hjemmelaget lasagne. Jeg får faktisk oppskriften på den senere i dag, men det var så vidt jeg turte å spørre om å få den. Oppskrifter går ofte i arv fra generasjon til generasjon, og siden jeg ikke har noen italiensk opprinnelse føler jeg med veldig privilegert. Oppskriften har jeg selvsagt tenkt å dele med dere, men siden den er på italiensk må jeg få den oversatt først. I tillegg var jeg så heldig å få oppskrifter på hvit lasagne (grønnsakslasagne) samt min absolutte favoritt: Melanzane alla Parmigiana! Den er laget av tomatsaus, aubergine, mozzarella og parmesanost, og smaker HIMMELSK! Jeg kommer til å lage denne etterhvert også, og da følger oppskriften selvsagt med.

I kveld kommer ytterligere 14 gjester fra Norge, de skal være sammen med oss til vi reiser hjem på mandag. Det å kunne samle venner til gode måltider og opplevelser her er et av årets høydepunkt. I morgen blir det tur til Firenze med lunsj og middag der, og på lørdag blir det pizza hjemme. På utsiden av huset er det en pizzaovn, og den bruker vi hver eneste gang! Vi har vært så heldige og «funnet» Guiseppe som er tidligere verdensmester i pizzabaking<3 Han driver sin egen pizzarestaurant, men utrolig nok tar han seg tid til å komme til oss. Hvert eneste år overrasker han oss med nye smaker som overgår fjorårets, og jeg kan nesten ikke se for meg hvordan han skal kunne overraske med noe nytt i år også. I tillegg har vi leid inn en tenor, så på lørdag venter en magisk italiensk aften.

Jeg legger ut oppskriften på en deilig, italiensk drink en av de neste dagene. Ha en flott helg, alle sammen!

Jeanett

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *