Sparkling Lemonade, en forfriskende drink i sommervarmen

Sparkling Lemonade med sitron og prosecco

Ukene flyr av gårde, og det er så deilig å tenke på at våren er her. Endelig! For en helg vi har hatt, jeg har bare hatt lyst til å sitte ute på verandaen. Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som synes at vinteren har vært litt lenger enn ønsket. Og jo lenger vinteren har vart, desto mer har jeg lengtet etter solstråler og lange, lyse sommernetter. Så vår; velkommen skal du være!

For en stund siden kjøpte vi flybilletter til Italia, og nå teller jeg ned dagene til vi reiser neste uke. Vi pleier å reise til Penna in Teverina, en liten by som ligger ca. 1 times kjøretur nord-øst for Roma. Byen er et perfekt utgangspunkt for dagsturer til byer som Firenze, Assisi og nettopp Roma. Byene ligger innenfor en «radius» på maks halvannen times biltur, perfekt for dagsutflukter, altså. Noen ganger tar vi korte dagsturer til små pittoreske landsbyer som ligger i nærheten av Penna, andre ganger reiser vi til litt større byer, og i år går turen til Firenze. Der har jeg aldri vært, og jeg gleder meg sånn til å gå over Ponte Vesshio, til å prøve nye italiensk retter og til å se det gamle palasset til Medici-familien, en mektig og rik familie som hadde en storhetstid som varte i flere hundre år. Slekten har etterlatt seg en enorm kulturarv og har hatt stor betydning for den italienske renessansen. Uansett; jeg gleder meg til å besøke denne historiske byen!

I går fikk jeg besøk av den ene datteren min. Vi skulle spise og kose oss litt sammen før hun skulle videre i bursdag, og siden det var så fint vær måtte vi selvsagt sitte på verandaen. Vi hadde lyst på noe forfriskende og sommerlig, og da tenkte jeg at det ville passe med limonade og bobler. Det var altså så godt, så i dag tenkte jeg å dele oppskriften på min «Sparkling Lemonade», eller sitronlimonade med prosecco eller andre bobler. Jeg synes det hører med når jeg har et innlegg om Italia; det er nemlig et «must have» når jeg er der. Jeg er utrolig glad i Pellegrino med sitron, og etter en del eksperimentering har jeg kommet frem til denne oppskriften som jeg synes ligner. Jeg vet at de fleste pleier å ha i mynte, men det er en smak jeg virkelig ikke liker, så jeg bruker sitronmelisse. Her er oppskriften på min Sparkling Lemonade. Håper det frister.

For å lage en god liter med sparkling lemonade trenger du:
  • 5 sitroner (gir ca. 4 dl sitronsaft)
  • 100 gr. sukker
  • 10-15 blader sitronmelisse
  • Pellegrino eller tørr Prosecco

Vask sitronene og skrell et par av dem (få så lange remser som mulig) og legg det i et desilitermål. Press sitronene, sil væsken og ha den over skrellet. Ha så i sukkeret og rør godt til det løses opp i saften. Sett blandingen i kjøleskapet i noen timer slik at smakene «setter» seg før du siler blandingen. Toppes med Tonic, Pellegrino eller Prosecco. Jeg synes at blandingsforholdet 50-50 passet perfekt, men dette er jo bare en smakssak. Prøv deg frem, godt blir det uansett.

Ha fortsatt en fin søndag, nå skal jeg sette meg litt i solen med et glass;-)

Jeanett

Blogglistenhits

6 thoughts on “Sparkling Lemonade, en forfriskende drink i sommervarmen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *